How-to: Download beperken

Met ingang van versie 10.1.49 is het mogelijk om het downloaden van documenten in het Comm’ant managementsysteem te beperken tot geselecteerde gebruikersgroepen.

Dit dien je per document in te stellen en gaat op de volgende wijze:

• Navigeer naar het document waarvan je de download wilt beperken.
  • Kies bij het keuzemenu “Download beperken” voor “Alleen voor gekoppelde functies”

• Configureer vervolgens bij Rollen welke functies het document mogen downloaden. Let op: alle gebruikers met een functie die bij een van de rollen is toegewezen, hebben de mogelijkheid om het document te downloaden.
    Wij raden aan om voor de administratie van specifieke functies die mogen downloaden, de rol Document gebruiker aan te maken en te gebruiken (als die niet al bestaat).

In dit voorbeeld hierboven hebben dus all gebruikers met de functie Directie / MT maar ook de gebruikers met de functie Administrator de mogelijkheid om het document te downloaden.

NB Als Download beperken op een document is geactiveerd, is het specifieke documentobject nog wel vind- en zichtbaar in het managementsysteem, voor alle gebruikers. De achterliggende bijlage (het document zelf) is alleen niet voor iedereen te downloaden.