Hoe kunnen we helpen?
Print

Forms gebruikerssynchronisatie

Als uw organisatie beschikt over de Comm’ant Forms-module voor slimme webformulieren, rapportages en workflow, dan heeft de applicatiebeheerder de mogelijkheid om gebruikers van uw managementsysteem ook toegang te verlenen tot de Forms-functionaliteit.

Om het Forms-gebruikersbeheer te realiseren is de tool Forms gebruikerssynchronisatie op 2 locaties in het systeem beschikbaar:

  • Forms gebruikerssynchronisatie via Medewerkers
  • Forms gebruikerssynchronisatie via Organisatie

Afhankelijk van de locatie verschilt de specifieke functionaliteit.

Forms gebruikerssynchronisatie via Medewerkers

Als u de tool Forms gebruikerssynchronisatie selecteert, nadat u heeft gekozen voor Medewerkers in het Hoofdmenu, krijgt u het volgende scherm in beeld.

U heeft nu de mogelijkheid om per gebruiker aan te geven of hij / zij toegang heeft tot de Comm’ant Forms functionaliteit.

  • Aangevinkt = wel toegang
  • Niet aangevinkt = geen toegang

Klik na het aan- of uitvinken op “OK”. De wijzigingen worden opgeslagen.

Let op: Hou er bij het ontzeggen van de toegang tot de Forms functionaliteit rekening mee dat de gebruiker in kwestie mogelijk nog openstaande formulieren of acties heeft lopen. Zorg ervoor dat eventuele openstaande formulieren of acties zijn afgerond of toegewezen aan een andere gebruiker.

Forms gebruikerssynchronisatie via Organisatie

Als u de tool Forms gebruikerssynchronisatie selecteert, nadat u heeft gekozen voor Organisatie in het Hoofdmenu, krijgt u het volgende scherm in beeld.

U treft een overzicht van alle vastgelegde functies in uw managementsysteem, met per functie 2 aanvink-mogelijkheden:

  • Selectievak in de eerste kolom, vóór de naam van de functie: als u deze aanvinkt wordt met de naam van de functie een groep binnen Comm’ant Forms aangemaakt. Dat is handig als er formulieren worden ontwikkeld met taken die worden uitgezet naar gebruikersgroepen met verschillende functies.
  • Selectievak in de tweede kolom, ná de naam van de functie: als u deze aanvinkt krijgen alle gebruikers met deze functie voortaan automatisch toegang tot de Forms-functionaliteit. Ook als een gebruiker later de betreffende functie krijgt toegewezen.

Klik na het aan- of uitvinken op “OK”. De wijzigingen worden opgeslagen.


Heeft dit artikel geholpen?
0 out of 5 stars
5 stars 0%
4 stars 0%
3 stars 0%
2 stars 0%
1 stars 0%
How can we improve this article?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Need help?
Tags:
contents

Meer weten over Comm’ant?