How can we help you?
afdrukken

Processchema afdrukken op groot formaat

Het kan handig zijn om – bijvoorbeeld bij een werkbespreking – het proces in kwestie erbij te pakken en op groot formaat op de muur te plakken. Zodat je samen met je team het proces en de bijbehorende samenwerkingsafspraken kunt evalueren. Maar hoe doe je dat? Een beetje proces past al snel niet meer leesbaar op één A4 of zelfs A3.

Binnen Comm’ant kun je elk proces afdrukken. Via het deelmenu kies je voor Printen.

Het systeem bied je vervolgens, via een tussenscherm, de mogelijkheid om specifieke informatie wel of niet te presenteren.

Vervolgens wordt er een PDF gegenereerd. Voor dit tussenformaat is gekozen omdat het je de meeste flexibiliteit geeft. Enerzijds kun je zo makkelijk procesinformatie met derden delen (scheelt ook papier). Maar bovenal biedt het je de mogelijkheid om het processchema zo efficiënt mogelijk af te drukken: op groot formaat.

Voorwaarde is wel dat je een PDF-viewer gebruikt die de mogelijkheid biedt om een pagina als een Poster af te drukken. De ingebouwde PDF-viewer van de browser (Chrome / Edge / Safari / Firefox) biedt die mogelijkheid niet. Maar de gratis beschikbare Adobe Acrobat reader wel. Je kunt deze hier gratis downloaden: https://get.adobe.com/reader/

Groot formaat afdrukken, stap voor stap

  • Open het PDF document in Acrobat Reader
  • Kies voor Afdrukken / Print (afhankelijk van de taalinstelling)
  • Vervolgens wordt er een dialoogvenster geopend dat er ongeveer zo uit ziet

  1. Druk alleen de pagina af met het processchema. Dat is altijd de laatste pagina, vaak pagina 2.
  2. Kies voor Poster
  3. Stel de schaal in, hier moet je een beetje mee experimenteren: is afhankelijk van het gewenste eindformaat en het beschikbare papierformaat (A4 of A3). In dit voorbeeld is gekozen voor A4 formaat op een schaal van 65%, waardoor het schema over 2 losse A4’s met overlap wordt afgedrukt, die je vervolgens aan elkaar kunt plakken.
  4. Kies voor een Landscape / Liggende oriëntatie
  5. Kies voor A4 of A3

In het volgende voorbeeld is er gekozen voor A3 papier, liggend, afgedrukt op 150%. Dit resulteert uiteindelijk in 4 A3 vellen die je aan elkaar kunt plakken (= +/- 80cm breed).

Was this article helpful?
0 van 5 sterren
5 sterren 0%
4 sterren 0%
3 sterren 0%
2 sterren 0%
1 sterren 0%
5
How can we improve this article?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Need help?
onderwerpen

Meer weten over Comm’ant?