Inloggen met Single Sign-on (SSO)

Het kan zijn dat uw organisatie heeft gekozen voor de inlogmethodiek die gebruik maakt van Single Sign-on (SSO) technieken. Wij kennen daarvoor 2 methodes:

• SSO via lokale Active Directory (voor on-prem installaties)
  • SSO via Azure Active Directory (ook beschikbaar voor cloud installaties)

In beide gevallen wordt u als gebruiker niet geconfronteerd met het Comm’ant inlogscherm maar vindt autorisatie plaats met behulp van uw Windows netwerkaccount.

De SSO methode veronderstelt in eerste instantie dat u bij het opstarten van uw PC bent aangemeld op uw lokale bedrijfsnetwerk. Zodra u naar uw Comm’ant managementsysteem navigeert, vindt op de achtergrond het autorisatieproces plaats. Normaal gesproken krijgt u dus zonder ingewikkelde inlogprocedures direct toegang tot uw Comm’ant managementsysteem.

Als het SSO autorisatieproces niet slaagt kunt u – afhankelijk van de configuratie – geconfronteerd worden met:

• NTLM popup inlogvenster (voor SSO via lokale AD)
  • Microsoft inlogvenster (voor SSO via Azure AD)

In beide gevallen kunt u zich alsnog met uw Windows / netwerk gebruikersnaam en wachtwoord van uw organisatie aanmelden.
Als het inloggen toch nog niet lukt, neem dan contact op met de applicatie- of functioneel beheerder van uw organisatie.