Hoe kunnen we helpen?
afdrukken

Ontwikkelen en bekijken

Om aanpassingen aan de inhoud van uw managementsysteem te verrichten zult u als ontwikkelaar veelvuldig gebruik maken van de speciale schakelaar in de Applicatiebalk. Hiermee wisselt u tussen de Bekijk- en Ontwikkelstand.

Zoals hierboven afgebeeld (met het brilletje), staat u in de Bekijkstand. U ervaart het managementsysteem zoals elke gebruiker dit doet.

Als u met uw muis over de schakelaar gaat verandert deze in een symbool met “pen en geo-driehoek”: voor de Ontwikkelstand. Met een klik op deze schakelaar gaat u daadwerkelijk naar de Ontwikkelstand.

U kunt nu het object waar u op dat moment naar kijkt wijzigen, mits u de juiste rechten heeft. Zie voor de rechten Profielen met wijzigingsrechten.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal situaties waarbij het voor u toch niet mogelijk zou kunnen zijn om aanpassingen te verrichten.

Het object wordt al bewerkt

Het object dat u probeert aan te passen, wordt al bewerkt door iemand anders. U kunt een bewerking uitvoeren als uw collega klaar is. Het kan tot +/- 5 minuten duren nadat de ander dit object heeft opgeslagen en het object ook daadwerkelijk heeft verlaten.

Onvoldoende rechten: Redacteur

U heeft als Ontwikkelaar weliswaar de schakelaar tot uw beschikking maar omdat u het Redacteur-profiel hebt toegewezen gekregen kunt u alleen objecten wijzigen waar u als beheerder bent aangewezen, of objecten waar nog geen beheerder is aangewezen.

Medewerkers en Rollen

Alleen de Applicatiebeheerder kan objecten van het type Medewerker of Rollen aanmaken, aanpassen of verwijderen.Heeft dit artikel geholpen?
0 van 5 sterren
5 sterren 0%
4 sterren 0%
3 sterren 0%
2 sterren 0%
1 sterren 0%
5
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Hulp nodig?
inhoud

Meer weten over Comm’ant?