Profielen met wijzigingsrechten

Er zijn verschillende rechtenprofielen die gebruikers van het systeem kunnen hebben, elk met bijbehorende wijzigingsrechten:

Profiel Objecten aanmaken Objecten wijzigen Objecten verwijderen
Redacteur
  • nee

• eigen objecten
  • objecten zonder eigenaar
  • nee

Ontwikkelaar
  • alle objecttypen
    m.u.v. Rollen en Medewerkers
  • eigen objecten
  • objecten zonder eigenaar
  • eigen objecten
  • objecten zonder eigenaar
  • m.u.v. Groepen
Documentmanager
  • Documenten
  • eigen objecten
  • objecten zonder eigenaar
  • alleen eigen objecten
Applicatiebeheerder
mag alles wat de Ontwikkelaar kan, plus:
  • Medewerkers
  • Rollen
  • Medewerkers
  • Rollen
  • objecttype pagina’s
  • systeeminstellingen
  • Medewerkers
  • Rollen
  • Groepen

Toelichting op de rechten

1. Redacteur: is een gebruiker die alleen aan bestaande objecten, waar hij specifiek aan verbonden is als beheerder, wijzigingen mag aanbrengen. Redacteuren kunnen deze objecten niet verwijderen en kunnen geen nieuwe objecten aanmaken.
  2. Ontwikkelaar: is een gebruiker die bestaande objecten mag wijzigen waar hij specifiek eigenaar van is. Ontwikkelaars kunnen nieuwe objecten aanmaken, mogen dat object verwijderen en ze kunnen objecten aanpassen waar geen specifieke beheerder is aangewezen.
  3. Documentmanager: is een gebruiker die alleen Documenten & links mag aanmaken of wijzigen daar waar hij specifiek eigenaar van is. Zij kunnen geen Document-objecten verwijderen.
  4. Applicatiebeheerder: is een gebruiker die uitgebreide ontwikkelrechten heeft en instellingen mag wijzigen, zoals Gebruikers, Rollen en specifieke systeemvoorkeuren etc.