Hoe kunnen we helpen?
afdrukken

Groepen

Omdat uw managementsysteem al snel uit flink wat informatie zal bestaan, raden wij u aan om de informatie in Groepen in te delen. U kunt bijvoorbeeld alle processen rondom Inkoop onderbrengen in de groep Inkoop onder Processen. En zo kunt alle Activiteiten rondom Inkoop op hun beurt weer onderbrengen in de Groep Inkoop onder Activiteiten. Zo houdt u de informatie overzichtelijk bij elkaar. Een Groep krijgt binnen de software het symbool van een dossiermap mee. Elk objecttype in Comm’ant kan zijn eigen groepen bevatten.

Groepen hebben binnen Comm’ant een paar bijzondere eigenschappen:

 • Een groep hoort specifiek bij een objecttype
 • In tegenstelling tot andere objecttypen hoeft de naam van de groep niet uniek te zijn
 • Een object kan in meerdere groepen worden geplaatst
 • Als een object niet in een groep wordt geplaatst komt deze in de automatisch aangemaakte groep ‘Niet ingedeeld’. Als alle objecten van een bepaald type in Groepen zijn ingedeeld, verdwijnt de groep ‘Niet ingedeeld’ automatisch
 • Binnen een Groep kunnen ook Subgroepen worden aangemaakt
 • Groepen worden alfanumeriek gesorteerd; om hiervan af te wijken kan het handig zijn om de groepen te nummeren.
 • Omdat groepen flink kunnen ingrijpen op de structuur kan alleen de Applicatiebeheerder groepen verwijderen

Het vastleggen van de verschillende Groepen gebeurt via het Navigatiemenu. Om Groepen te creëren, moet u zorgen dat u in de Ontwikkelstand werkt via de schakelaar in de Applicatiebalk (in de Ontwikkelstand is  zichtbaar achter uw Gebruikersnaam).

Het creëren van Groepen gaat in een aantal stappen:

Stap 1

Selecteer het objecttype waarvoor u de groep aanmaakt en klik daarop met de rechtermuisknop. Selecteer “Groep toevoegen”.

 

Stap 2

Creëer de Groep met tenminste de naam die u invult in het veld Naam groep. De naam kan daarna worden veranderd. Geef de Groep een duidelijke en unieke naam.

Stap 3

Voeg meer informatie toe en klik linksboven op “Opslaan” als u klaar bent:

 • Opmerkingen. Schrijf hier speciale opmerkingen, in het bijzonder tijdens ontwikkeling en veranderingen aan het systeem. Wanneer u speciale karakters gebruikt, zoals @@ in combinatie met uw initialen en gevolgd door een opmerking, dan kunt u uw opmerkingen met de zoekfunctie gemakkelijk terugvinden, het werk opvolgen en voltooien.
 • Het veld Behoort bij wordt automatisch gevuld met de naam van het objecttype waarbij u de groep maakt.
 • Het veld Revisie wordt automatisch gevuld met de datum en tijd van het moment van opslaan.
 • De checkbox Gevalideerd zorgt ervoor dat het nieuw aangemaakte object wordt gevalideerd. Wanneer deze box niet wordt aangevinkt, behoudt het object de codering “Niet gevalideerd” in het systeem. Het voordeel hiervan is, dat u een extra controleslag kunt maken over uw recente aanvullingen in het Comm’ant-systeem. U kunt op basis van de status “Niet gevalideerd” een overzicht genereren om alle aanpassingen te tonen en ze dan nogmaals door te lopen, te beoordelen op consistentie en correctheid alvorens ze te valideren. Valideer de groep door het vinkje te zetten in de betreffende checkbox.

Stap 4

Na het opslaan heeft u de mogelijkheid om de Groep te completeren met verbindingen aan andere objecten: In Hoofdgroep(en),  Groepen en objecten van het type waar u op dat moment mee bezig bent.

Dit kunnen bestaande of nieuwe objecten zijn. Bestaande objecten worden weergegeven in de koppelblokken. Nieuwe objecten kunt u gelijk hier aanmaken via het plusje in de bovenrand van het koppelblok. Het is mogelijk bestaande verbindingen te verbreken middels het rode icoontje:

 • Wanneer u de nieuwe Groep koppelt aan Hoofdgroepen voegt u verbindingen aan bestaande of nieuwe Groepen toe door deze te selecteren of te creëren.
 • Wanneer u de nieuwe Groep koppelt aan andere Objecten voegt u verbindingen aan bestaande of nieuwe Groepen toe door deze te selecteren of te creëren.
 • Wanneer u de nieuwe Groep koppelt aan Groepen voegt u verbindingen aan bestaande of nieuwe Groepen toe door deze te selecteren of te creëren


Heeft dit artikel geholpen?
0 van 5 sterren
5 sterren 0%
4 sterren 0%
3 sterren 0%
2 sterren 0%
1 sterren 0%
5
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Hulp nodig?
inhoud

Meer weten over Comm’ant?