Koppelblokken

U zult ervaren dat u aan elk object in het Comm’ant Managementsysteem heel eenvoudig andere objecten kunt koppelen.

Dat gebeurt veelal via de blauwe koppelboxen onder aan het Hoofdscherm. Een uitgewerkt voorbeeld ziet er als volgt uit:

In de Ontwikkelstand ziet u dat er in de blauwe balken een +-symbool verschijnt en bij reeds gekoppelde objecten een verbreek-symbool.

Koppelen

De manier van koppelen is overal hetzelfde en dat gaat als volgt:

Om een nieuw object te koppelen klikt u op het +-symbool in de blauwe balk van het desbetreffende objecttype.

Er opent zich een popup-scherm met verschillende mogelijkheden:

• Om één enkel object te koppelen kunt u zoeken met een trefwoord of aan de linkerkant filteren op een groep.
  • Klikt u vervolgens aan de rechterzijde op de naam van het object naar keuze, dan wordt de koppeling direct tot stand gebracht en sluit het venster zich.
  • Om tegelijkertijd meerdere objecten van hetzelfde type te koppelen vinkt u aan de rechterzijde de gewenste objecten aan en klikt u op “Koppel selectie”.

Het popup-venster sluit zich en alle geselecteerde objecten zijn nu gekoppeld.

Ontkoppelen

U kunt een bestaande koppeling eenvoudig verbreken door op het ontkoppel-symbool te klikken.

De koppeling is direct verbroken. Het eerder gekoppelde object is niet uit het Managementsysteem verdwenen, maar is alleen niet meer aan het object dat u aan het bewerken bent gekoppeld.

Nieuw object koppelen

U kunt via de koppelblokken ook heel snel een koppeling maken met een object dat nog niet bestaat. U kunt het nieuwe object namelijk direct aanmaken. Dat gaat als volgt:

• Klik in het koppelblok naar wens op het +-teken.
  • Er opent zich popup-venster waarmee u kunt zoeken naar een bestaand object

• Klik op Nieuw rechtsboven in het popup-scherm
  • Er opent zich nu een nieuw popup-scherm waarmee u het nieuwe object direct kunt aanmaken.

Als u klaar bent met het aanmaken van het nieuwe object is het direct gekoppeld.